fbpx

De Kettlebell

De Kettlebell, ook wel Girya genoemd, wordt vaak bestempeld als ’s werelds enige ‘draagbare Total Gym’. Dankzij de enorm hoge intensiteit maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer te trainen.

Wat is een Kettlebell; de geschiedenis

De Kettlebell is een traditioneel Russische trainingstool. Het ziet eruit als een metalen kanonskogel met een handvat. Het is het ultieme trainingsapparaat voor fysieke training.

De Kettlebell heeft een lange geschiedenis. Het begon bij de piramide-vormige gewichten die werden gebruikt bij het afwegen van graan, vlees en overig voedsel. Na verloop van tijd veranderde de vorm naar de ronde vorm. Vanaf toen werd de Kettlebell gezien als een trainingsapparaat.

De naam verscheen voor het eerst in het Russische woordenboek in 1704. De mensen die met de Kettlebells trainden werden Gireviks genoemd. 

De tool van Kettlebell Sensei

Sinds de Kettlebell de hele wereld heeft veroverd, gebruiken wij deze ultieme tool voor iedere training. Wij gebruiken de Kettlebell omdat deze zo breed inzetbaar is. Zeker in het functioneel bewegen en functionele training is de Kettlebell een handige tool. Als basis maakt de Kettlebell veel gebruik van heup-dominante beweging, waar je je volledige lichaam effectief mee traint.

De Kettlebell is ook unilateraal in te zetten, waardoor er een nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan zijn veelzijdigheid. Unilateraal trainen houdt in dat je ook één zijde (één arm of been per keer) kan trainen.

De Kettlebell is een tool die ervoor zorgt dat je geen shortcut hebt. Je kan niet compenseren of vals spelen bij het gebruik van een Kettlebell.

Wat je ook doet en welke oefening je ook uitvoert, iedere oefening die je uitvoert met een Kettlebell is een full-body workout. De Kettlebell zet jou aan het werk!