fbpx

10 juli, 2020

Waarom verzwaart de kettlebell met 4kg?

Mooi hè, alle kettlebells op een rijtje van licht naar zwaar. Ook bij ons in de gym staat er een rij van 8kg tot en met 68kg aan Kettlebells. Waar je ze ook ziet, de Kettlebells hebben altijd vaste sprongen in gewicht. Het gewicht van een Kettlebell verhoogt altijd met 4kg, maar waarom is dit zo?

Grote stappen registreert je lichaam beter

Een stap van 4kg, dat is een flinke stap. Deze stap gaat er wel voor zorgen dat je lichaam de verandering actief registreert. Hierdoor wordt je geforceerd om high-tension technieken te gebruiken. Om het nieuwe gewicht onder controle te krijgen moet je lichaam goed bracen en vuren.

Eerst volume, dan intensiteit

De grote stappen in gewicht zorgen er ook voor dat je niet te snel overstapt naar een zwaardere Kettlebell. Voordat je progressie kan boeken moet je je volume omhoog gaan gooien. Dit houdt in dat  er meer herhalingen en meer sets moeten plaatsvinden, voordat je een zwaarder gewicht pakt. Trainingen met een hoger volume hebben daarnaast ook het voordeel dat het essentieel is voor het boeken van langdurige en blijvende resultaten.

Let er wel op dat je geen gewicht pakt dat te licht voor je is. Een te licht gewicht kan er voor zorgen dat er te weinig tension gebruikt wordt en daardoor zet je niet juist in en compenseer je op techniek.

Keep it simple

Een groot voordeel van de grote stappen in gewicht, is dat het vooral simpel blijft. Je bent nooit bezig met microloading of keuzes of je er nu 1,25kg of 2,5kg aan toe moet voegen.

Meer weten over de kettlebell en hoe je deze in kan zetten?

Volg op 1 augustus onze Level 1 workshop! Je lichaam wordt sterker, je wordt beter in andere sport of oefeningen en je pakt er fysieke problemen mee aan. Kettlebell Sensei biedt workshops en seminars, zodat jij de Kettlebell mastered.

 

Bekijk overige berichten